Reën-Wind-Water-Veetjieliggies-Woensdag

‘n Waternat Woensdag. Van vroegoggend al lekker bewolk en donker.

Eendag, op ‘n reëndag…. perfekte geleentheid vir kleurvolle liggies by my werktafel

Die liggies het ‘n bekoring, nes die klank van die reën wat buite val. Dis amper asof mens die heelal se vibrasies duideliker aanvoel.

My week is stadig, sleepvoet. Kop en lyf is futloos en vuisvoos. Behalwe vir die pyn regdeur my lyf, soos duisende rooimiere wat werskaf voor ‘n ekstra lang hibernasie, is ek van kakebak tot hier diep onder in my onnerste boudspier geknop. ‘n Spasma van olimpiese proporsies. Die dofmoegkop bly mooi en gelukkige gedagtes opgrawe. En tog is hierdie diep-in-my-diepmoeg ‘n taai teenstander.

Donker, swaar reenwolke
Woerts, op my skoot. Hou nie van die grommende donderweer nie.
Dit sous. Bietjie deurmekaar waar ek laas in my komposhouers gewerk het.

So, ten spyte van die moeg en die seer is my hart dankbaar en warm. Groot liefde vir die reën en wind. Verbeel ek my dan nou dat ‘n lekker beker tee my hartsnare gaan kielie. Laat ek loop planmaak.

9 thoughts on “Reën-Wind-Water-Veetjieliggies-Woensdag”

Comments are closed.